google-site-verification=A87PosubcSTDO2a9r_X0e-JxuYINZDky1x0_DXmsMCc Sensex Petrol Fiyatları ve Küresel Gerilimler Nedeniyle Düşüyor - haberbil.net
Ekonomi

Sensex Petrol Fiyatları ve Küresel Gerilimler Nedeniyle Düşüyor

Sensex, petrol fiyatlarındaki artış ve küresel gerilimler nedeniyle Pazartesi günü düştü. RBI faiz oranını sabit tuttu. Yatırımcılar önemli verileri bekliyor.

Hint borsası, Pazartesi günü petrol fiyatlarındaki artış ve küresel gerilimler nedeniyle düşüş yaşadı. Merkez Bankası faiz oranını sabit tutarak enflasyonla mücadelede kararlılığını gösterdi. Yatırımcılar hafta içi önemli ekonomik verileri bekliyor.

Petrol Fiyatlarındaki Artış Borsayı Baskılıyor

BSE Sensex, Orta Doğu’daki gerilimler ve ABD’deki yüksek faiz oranlarına ilişkin endişeler arasında artan petrol fiyatları nedeniyle Pazartesi günü %0,73 düşüşle 65.512’ye geriledi. Brent ham petrolün varili 80 doların üzerine çıkarak son altı yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Petrol fiyatlarındaki artış, Hindistan’ın cari açığını ve bütçe açığını artırma riski taşıyor.

RBI Faiz Oranını Sabit Tuttu

Ayrıca RBI, borç verme faiz oranını dördüncü kez sabit tutarak enflasyonu kontrol etmek için yüksek oranlara bağlılığın sinyalini verdi. Merkez Bankası, enflasyonun orta vadede %4’lük hedefin üzerinde kalacağını tahmin ediyor. RBI, büyüme görünümünün de belirsiz olduğunu belirtti.

Yatırımcılar Önemli Verileri Bekliyor

Yurt içi piyasada, 13 önemli hisse senedi endeksinin tamamı kayıplar yaşarken, şirketin büyük bir limanın sahibi olduğu İsrail’de artan çatışmaya ilişkin endişeler nedeniyle Adani Limanları ve Ekonomik Bölge’de (%-4,9) kayda değer düşüşler yaşandı.

Sensex’teki bireysel hisse senetleri arasında Mahindra & Mahindra (M&M), Uluslararası Finans Kurumu’nun önemli bir yatırımının ardından Mahindra Last Mile Mobility Limited’in tamamına sahip olduğu yan kuruluş olmaktan çıkmasıyla %2,1 düştü.

Yatırımcılar hafta içi enflasyon, PMI ve ticaret verilerinin yanı sıra Çin ekonomik verilerini de bekliyor. Çin’in üçüncü çeyrek büyümesinin yavaşlaması ve elektrik kesintilerinin üretimi olumsuz etkilemesi bekleniyor. Bu da küresel ekonomik toparlanma üzerinde baskı oluşturabilir.

Başa dön tuşu